Burgers in Oorlogstijd

Het primaire doel van Burgers in Oorlogstijd is het uitbeelden van burgers gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Wij oriënteren ons op een breed spectrum aangaande burgerbevolkingen in Europa, al ligt het zwaartepunt qua uitbeeldingen in ons eigen Nederland. Als burgers laten wij het leven zien van de gewone Nederlander tijdens de Bezetting, maar schuwen onze burgers verzetsacties tegen de bezetter niet.

Het ongewapende verzet houdt zich bezig met het vervalsen van persoonsbewijzen en voedselbonnen, alsmede het verspreiden van pamfletten en verzetskrantjes. De verspreiding van papierwerk en andere (door de bezetter) verboden materialen vindt plaats door middel van smokkel.

 

Spionagewerkzaamheden vormen de specialiteit van enkele van onze verzetsstrijders. Het is ook mogelijk dat verzetsgroep 'De Bever' de wapens ter hand neemt om distributiekantoren te overvallen en om aanslagen en sabotage te plegen op belangrijke doelen. Indien gewenst kunnen wij tevens de Binnenlandse Strijdkrachten uitbeelden op een evenement.

 

Binnen de uitbeelding ‘Burgers in Oorlogstijd’ vallen ook de uitbeeldingen met betrekking tot de diverse geallieerde geheime diensten/organisaties (SOE, BBO, OSS). Hoewel de focus op operaties binnen Nederland ligt, kunnen de verschillende te uitbeelden geallieerde organisaties in alle gebieden actief zijn. Kortom: voor man en vrouw is er wel een taak binnen Burgers in Oorlogstijd!